På kthbok.com använder vi kakor (cookies) för att göra din användarupplevelse bättre.
Genom att fortsätta använda hemsidan accepterar du att kakor används. Du kan läsa mer i vår kakpolicy här
KTHBOK - Begagnad kurslitteratur, Studentlitteratur, Billig kurslitteratur för dig som student på KTH

Sidor

2020-12-20

Personuppgiftshantering

På KTHBOK är vi måna om din integritet på webben och försöker därför att samla så lite känsliga personuppgifter av dig som möjligt. En del uppgifter är dock nödvändiga för att få sidan att fungera. Insamlingen och hanteringen av den datan beskrivs därmed i det här dokumentet. Informationen av hanteringen av din data finns till för dig så att du kan känna dig trygg när du besöker vår hemsida.

Vilka personuppgifter vi behandlar och varför

Vi vill samla så lite personuppgifter som möjligt från dig. Endast tillräckligt för att webbplatsen ska fungera för dig och alla andra användare. Vi lagrar din e-postadress för att du ska kunna logga in på sidan, för att vi ska kunna meddela dig om ändringar i villkor, policys eller personuppgiftsbehandling, för att meddela dig om inaktivitet på kontot, för att meddela dig om du har en annons vars giltighetstid håller på att ta slut, och eventuellt för att andra användare ska kunna kontakta dig vid annonsering av dig. Vi sparar ditt telefonnummer för att andra medlemmar ska kunna kontakta dig. Dock är det valfritt om telefonnummer eller e-postadress ska användas som kontaktmetod. Vi sparar ditt namn för att andra medlemmar ska veta vem de pratar med vid köp/försäljning

Vilka ändamål har vi med personuppgiftsbehandlingen?

Vårt ändamål med personuppgiftsbehandling är endast att få tjänsten att fungera och för att kunna meddela dig om ändringar i användarvillkor och hantering av personuppgifter.

Vart kommer personuppgifterna ifrån?

Alla personuppgifter vi sparar om dig är de uppgifter du anger i registreringsformuläret eller uppdaterar via din personliga sida.

Om du ej anger uppgifter såsom namn och e-postadress kommer det inte gå att skapa ett konto då dessa uppgifter är nödvändiga för våra medlemsfunktioner.

Rättslig grund

Samtycke

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke för all behandling av din personliga data. Det kommer då medföra att ditt konto kommer raderas och du kommer ej att kunna logga in på hemsidan och använda dig av medlemsfunktioner. Kontaktuppgifter finns längst ned på denna sida.

Hur länge lagrar vi dina uppgifter?

Vi sparar din information i två år efter det datumet du senast loggade in på hemsidan. Är du inaktiv fram till 30 dagar innan det datumet kommer vi att meddela dig via e-post om att ditt konto kommer att raderas automatiskt om du ej loggar in på sidan inom den 30-dagarsperioden. Detta gör vi för att minska andelen personuppgifts-data vi lagrar.

Vad gäller dina annonser som kopplas till ditt konto så är giltighetstiden för dessa 6 månader och de kommer därefter raderas automatiskt om du ej förnyar dessa på din profil innan den perioden nått sitt slut. Du kommer också här att bli påmind 30 dagar innan annonsen raderas. Lär mer om detta i våra användarvillkor.

Vilka delar vi dina uppgifter med?

Vi delar aldrig personuppgifterna som du angivit med tredje part. Dock använder vi Google Analytics för att se statistik om sidan, vilket samlar in opersonlig användardata. Läs mer i vår kakpolicy (cookie policy).

Kontaktuppgifter

E-postadress: into@kthbok.com